1992.12.04. Hold

 "Mint a fegyenc, ki visszatérve falujába, továbbra is csak hallgat, szótlanul ül pohár bora előtt."
  Elücsörögni egy ital mellett, újramerengeni, amit egészen kár, süllyedni és visszavágyni. Ez egy nosztalgia koncert, miért is ne, ez most itt a Hold meg a Balaton, utána pedig éppen úgy, mint ahogy nem lett volna szabad eddig sem.
  Víg Mihály és Hunyadi Károly mellett Reich Péter és Menyhárt Jenő, mit ezúttal, Jenő már vagy tizenkét éve megmártózott
benne; így együtt örökítette meg őket az annyiszor emlegetett Magyar Rapszódia (NME, 1981. jan. 17.) is (rövidítve fellelhető a 81-es Rockévkönyvben).
  Lemennek a számok szépen, működik a négy gitár, a dobgépet is szeretem, ez itten egy presszó, miért is ne lehetne egy
presszózenekar, mellette rendel egy úr, Ragaszthatatlan szív. Lemegy szépen,  működik, mindegy bár. Az én emlékezetemben,
az én szeretetemben mélyre fészkelődtek egykor a ziláltabb pillanatok, a döcögés, a széthullás, az elakadás. A Balaton
melankóliája átmosta a jelenlét partjait, számomra azok a dalok ugyanazt jelentették, szólhattak bármiképpen, koncerten vagy
akár magnókazettán.
  De bizonyára mást őrzünk mindannyian. Miért is ne lehetnének mások a balatoni emlékeink, s talán a széthullásaink.
  Ami bizonyos: csak egyetlen magyar zenekar volt képes hasonló intimitásra - a Trabant. Csak hát ugye a Trabant is Balaton
(volt), annak a csatornája, amin aztán elpöfékelődhetett Amerikába.
  "Egyedül ők tudják elkiáltani a világ minden bánatát, és egyedül ők tudják elhallgatni Isten titkát szemközt a lincselő tömeggel."                                                                                                                                           1/15-16 sz. képek

Marton László Távolodó
Magyar Narancs 1992.12.17.


1995.08.19.  Sziget

Azt ugyebár nehéz megtenni, hogy ha a Balaton együttes az ember közelében játszik, akkor ne nézze meg. Ez a zenekar minden felállásban a magyar könnyűzene egyik igen nagy csodája.  A mostani felállás - Víg Mihály két, a láthatóan a szabad életformát választott fiatallal - főleg azért nagy csoda, mert talán nem volt zenekar, amelyik szinte minden koncertjén ilyen rosszul zenélne anélkül, hogy azt bárki kínosnak kellene, hogy érezze. Vígnél valószínűleg nincs rosszabbul gitározó és hamisabban éneklő alak a világ frontembernek nevezhető figurái között. Nem lehet még egy zenekar, amelyik számainak ennyire nincs eleje és nincs vége. Ezt szó szerint így kell érteni: nincs, ahol elkezdődjenek a számok, általában még csak nem is együtt kezdik azt a zenekar tagjai, s ennek megfelelően nem is együtt fejezik be. A dolognak az a titka, hogy a Balaton számait valamikor valakik megírták - ebben Vígnek is múlhatatlan érdemei vannak-, és ezek a számok szintén példátlanok, mégpedig az örökzöld típusból. Ezért aztán egy Balaton-koncert sem bír rossz lenni, pláne néhány Neurotic klasszikussal kiegészítve. Szerda délután Víg Gasner Jánossal és Müller Péterrel beszélgetett úgymond múltról és jövőről egy járulékos programban. Ott a szimpatikusan kevés beszédű előadó arról beszélt, hogy az ember nem tagadhatja meg a múltját, mert bár ő megpróbálta, megbánta, s most új zenekarával azon van, hogy visszaszerezze azt. "Bár lehet, hogy ez sokakat idegesít", tette hozzá, ami után egy kicsivel azért biztos kevesebbeket idegesít már."

-weyer-  Magyar Narancs 95.08.31.


1996.08.15 és 1996.08.20.  Sziget

Tizenhat éves működése alatt most dolgozott először normális stúdióviszonyok között a Balaton. Kazetta már van, CD-ROM majd lesz, A fény közepe a sötétség kapujában a címe. Patetikus szavak ezek, nem igazán megszokottak a rock'n'rollban, és
ez így jó: nem nagyon találni most a szerzőjüknél fénylőbbet Magyarországon. Nyolc új dal, s ha ismerős is a levertségük, a huszonhat perc nagyobbik fele tragikusabb, kegyetlenebb Víg Mihály többi örökzöldjénél: ránk nehezül a kereszt, sebeznek a szálkák, tapad a vér.
Kétszer is elhangzottak a Szigeten, a hangokon átsütő halál elegánsan belefonódott a színpadok eufórikus
hangulatába; mit lehet tenni, pontosan ilyen rohadt vérszívó dolog dalokat írni, meg hallgatni is, kicsit azért zavarodottan bámultam magam elé, aztán elhúztam a belem. A papír kedvéért ugyan hadd jegyezzem még meg: Dénes Józseffel kiegészülve most nagyon meg tud szólalni a zenekar, nagyon féltettem intimitásukat a Nagyszínpadtól, de ott is sütött.

F.D.J.
Magyar Narancs 1996.08.29.


1997.06.03.  Subway International

A múlt kedden, Méhes Mariettát leszámítva, randevút adtak  barátaiknak az egykori Trabant tagjai, és zenéltek is valamicskét a  budapesti Subway Internationalben, inkább csak a maguk szórakoztatására (meg sem hirdették a "koncertet"). Víg Mihály, Másik János és Magyar Péter mellett itt volt Lukin Gábor Amerikából és Vető János Dániából, aki egyúttal a képeit is kiállította.                                                                                                                                                          1/19 sz.kép

Magyar Narancs  1997.06.12.


1997.08.19. Sziget

Egy kép (1/13), ami a Sziget Sun-ban jelent meg. 


1997.08.29.  Almássy tér, Cigányfúró fesztivál

A fesztivál keretében vetítésre került Víg Mihály Videó Etnográfia c. munkája is.


1998.08.06.  Sziget

Víg Mihály: "Én vagyok a hunyó, nem a Hunyadi, ő el se jött, szépen kipörgött a történetből. Nagyon kíváncsi vagyok, miért pont az én koncertemről kellett eltávoznia annak a keverőembernek, aki miatt végülis egész jól szólt a Bahia színpad. De már hozzászoktam, hogy ha ülök egy kocsiban és lerobban, pedig nincs is jogosítványom, rögtön rám mutatnak, hogy én vagyok a hibás. Ezért összeszedem magam, és vigyázok magamra. Ki van írva a Vidámparkban a hullámvasútra: továbbmenet nincs. Pedig szívesen megvígasztalnám azokat, akiknek megint csalódniuk kellett."                                                                                     

Bahia

A koncerten fellépett valaki, (akit én sajnos összetévesztettem Méhes Mariettával) aki az első három számot énekelte (Ragaszthatatlan szív, Ez a ház is..., Tangó)
A doboknál Magyar Péter ült.                                                                                             egy-két kép (2/1-12) és egy  relikvia...


1998.08.25. Benczúr     1998.09.25. Csili Művház

Menyhárt Jenő szólógitározott a Balatonnal a szombathelyi Végállomásban, illetve Pesten a Benczúr klubban. Ez utóbbi
helyszín közönsége a koncert második részében "Balaton-bigbandet" láthatott a  színpadon ef Zámbó Istvánnal, a Budai-nővérekkel, Johnnyval, a Dunakanyar   legjobb szólógitárosával (aki ezúttal   dobgépen játszott), valamint fúvós szekcióval kiegészülve. Ilyesmi felállás szórakoztatta szeptember 25-én a  Csili-"fesztivál" közönségét is.                       

Bahia


1998.10.14. Veszprém

"98. október 14-én a veszprémi diákcentrumban a Balaton együttessel fergeteges /Zoli születésnapja volt/ buli zajlott le. Zoli a Balatonnal elénekelte a Neurotictól a Bréket. Sasza és Viktor basszusgitározott igen rendhagyó koncert lett. Utána Víg Mihály, Magyar Péter és Lívia Tégé-éknél aludt."

http://ond.vein.hu/~zveldi/HATKONC.HTML (már nem működik a link)


1998.10.22. Almássy tér

Október 22-én, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre az a Bahia-fesztivál, melynek elsősorban az a szándéka, hogy megmutassuk, mennyire életképes és fontos a különféle zeneiségek együttműködése. A fesztivál fellépői: - a Beás cigányság legautentikusabb, ősi román és cigány nyelven éneklő együttese a Kanizsa Csillagai - a ’80-as évek underground szellemiségének és rock-költészetének máig aktív szóvivője, a Balaton - a XXI. Század felé kacsingató, dinamikus,  modern instrumentális csapat, a Másfél. A fesztivál egyben megnyitója egy sorozatnak, melynek során havonta megrendezésre kerül egy-egy ilyen este a Bahia és a PestiEst szervezésében.                                                               

Bahia


1998.12.11. Ernst múzeum - Rózsa Presszó Klub

"... bár maga a presszó már üzemelt, csak fél kilenc körül érkeztek. A zenészeknek a kiállító terem másik sarkában levő kicsi, kb. 20 cm magas 'pódium' volt fenntartva. A közönség igazándiból csak kilenc körül kezdett gyülekezni, de szerintem a többség inkább a presszó-buli miatt jött, és nem a Balatonért. Olyan 150-en lehettünk, a közönség kisebb része fért csak el a presszó asztalainál és a pultoknál, ezért menet közben hoztak be néhány tucat széket is. Végig nagy volt a jövés-menés és a hangzavar, ezért szinte nem is lehetett észrevenni, amikor fél tíz körül elkezdtek játszani. Víg Mihály mellett Magyar Péter dobolt, ef Zámbó szintetizátorozott,..."

V.L.


1999.02.20. Bem rockpart

20-án este a Pekingi ősz játszott a Balaton előtt, repertoárjuk Neurotic, Balaton és saját számokból tevődik össze. Egy órányi zenélés után adták át a színpadot az ezen az estén 8 főből álló Balcsinak. A doboknál Roli debütált, a billentyűknél ef Zámbó vendégszerepelt. Műsorra került több Trabant és Neurotic dal is, valamint egy kisebb blokk a drogtörvény kapcsán. "…táska heroin, táska heroin…"  "…fű királynak hívták a háta mögött…"                                                          lásd még a "sajtóban"..


1999.02.27. Almássy tér

A koncert így lett meghirdetve: "Balatonszalon két felállásban, két felvonásban, egyszerűen és extrákkal, avagy szimplán és duplán, futófény, lampion, gömbvillám. "
Az első felvonásban (21.10-21.55) a Víg, Dönci, Magyar, Meyer felállást lehetett hallgatni, majd a szünet után a második részben (23.00-23.50) a február 20.-ai felállást, kivétel, hogy a dobok mögül Magyar P. nem kelt fel és Dönci nem játszott.   egy kép (2/17)


1999.03.13. Trafó (Gekkócirkusz)

Ezen a koncerten megtudhattuk, hogy Dönci nem nagyon jár a próbákra. :)                                                             a jegy és 1-2  kép  (3/1-9)


1999.03.19.  Csili Művház

"...ezt követte a Balaton 11-től éjfélig. Felállás: Víg, Dönci + ef Zámbó és emberei, mindkét lánnyal. Nagyjából ugyanazokat a számokat játszották, mint a Trafóban: "Drog bagatellek" (LSD: Rémlátomás, régi Hungária szám, Fű: Fűkirály, szintén Hungária; HEROIN: Egy táska heroin, Illés)... ...Neurotic: (Mért kell összefüggésbe hozni, A rock'n roll, a sebesség megszállottja vagy ). A koncert nem volt hosszú, kb. egy óra...."                                                                                       a jegy


1999.04.09. Almássy tér (Gekkócirkusz)

Nemvolt ugyan túlságosan meghirdetve, de az emeleten, a borozóban Víg+Dönci felállás bárzenér szolgáltatott, slágermúzeum stílusban (Omega, Hungária, Nonstop, Kex, Neurotic <Brék, Sebesség>, URH <Ismeretlen katona>, Európa Kiadó <Szabadíts meg>, és némi Balaton), valamint a legvégén a szerencsések hallhattak egy-két cigánydalt is.


1999.04.10.    Dunaújváros

A 33-as kollégium éttermében került megrendezésre a Költészetünnep elnevezésű rendezvény, aminek keretében koncertet adtak a Quimby és a Galapagos együttesek. A koncertek előtt pedig versmondók: helyi tehetségek, az együttesek tagjai, valamint Víg Mihály léptek a színpadra, és mindenek előtt Kiss Tibor (Quimby) apukája, akitől verses vetélkedő keretében Badacsonyi borkülönlegességeket lehetett nyerni.                                                                                                        a jegy


1999.04.23.    EMKE klub

Kb. 120-150 ember lehetett, de az is zsúfolásig megtöltötte a termet. Nyolcra volt kiírva, ehhez képest a Műszaki Hiba fél
tízkor kezdett, játszottak háromnegyed órát, majd levonultak. Pár perc múlva bejöttek Mihályék, és már kezdték is: "Szép jó estét kívánok! Hát mi nem fogunk próbálni, hanem kezdjük is a koncertet." Csapat: Víg, Dönci, Magyar Péter, Meyer Lívia. A koncert előtt kissé rosszkedvűnek tűnt a Mihály, ehhez képest ilyen örömzenét még nem láttam, mint amit produkáltak. A műsor három részből állt, az "5 perces" szünetekre először a Dönci, utána a Mihály egy-egy húrjának szakadása adta az apropót. Sokáig nyomták, fél egy után szóltak diszkréten a szervezők, hogy lassan abba kéne hagyni.

Először "egyveleg" volt, a második rész elején még néhány feldolgozás, utána Balaton és Trabant számok, de úgy, hogy időnként azt játszották, amit bekiabáltak nekik, a harmadik rész pedig kívánságműsor volt.

.... A legjobb hangulatú koncert volt, amin valaha voltam....                                                                                        a jegy

V.L.


1999.05.07.    Almássy tér   Gekkócirkusz

A hivatalos programban nem szerepelt ugyan, de a presszóban sor került egy kis zenélésre..                            képek   (3/16-17)


1999.05.08.   Benczúr klub

Május 8-n szombat este Gekkócirkusz after party volt a Benczúr Klubban, fellépett a Balaton fél 11-től fél 12-ig, utánuk a Műszaki Hiba bulizott éjszakába nyúlóan. Ismét "big band" volt, az ef Zámbósokkal (+Víg + Dönci). Rövid koncert volt, mert Dönci vidéken volt valami megnyitón, későn érkeztek, utána meg a basszusos gyereknek (Herr Attila?) el kellett menni. A szokásos Drog bagatellek volt, a Neurotictól a "miért kell összefüggésbe hozni", valamint Kalandor tendenciák, Ott torony volt, Mániákus depresszió, Nem segít I-II., Áldott ki jő, Ez a ház is, Télleg félek.....                                                                   

V. L.


1999.05.14.    Trafó   Gekkócirkusz

....Ahhoz képest, hogy a hírlevélben pontos kezdést sugalltak, volt már fél 11 is, mikor a Kampec kezdett. Még sohasem voltam Kampec koncerten, baromira jó volt. A végén két szám erejéig a Mihály is beszállt: az egyikben valakinek az emlékére adtak elő egy dalt, Hajnóczy énekelt, Kenderesi Gabi és a Mihály hegedűltek. (Mihály hegedűjátéka két akkord folyamatos húzását jelentette kb.) Német (vagy jiddis?) nyelvű volt a dal, aztán magyarul is elénkelték, de a szövege nem maradt meg bennem. Utána pedig a Kígyót adták elő, Kenderesi és Mihály énekeltek, pontosabban Kenderesi énekelt (hihetetlenül tisztán), a Mihály szinte csak mondta a szöveget....                                                                                                       képek  (3/18-20)

V. L.


1999.06.11.    Corvin Művház

Talán a rossz időjárásnak tudhatjuk be, hogy igen kevesen voltak kíváncsiak a koncertre amelyen a Telefon után következett a Balaton, elöbb a négyes felállás, majd egy basszer csere, illetve megérkezett a szaxis srác.


1999.06.12.    Orczy kert

Az Utózenekar néven szereplő előzenekar után, a mintegy 2 órás koncerten a Meyer - Magyar - Dénes - Víg felállást lehetett látni.


 1999.07.28.  Benczúr

Voltam júli 28-án a Benczúrban. Végül is nem szabadtéri koncert volt, hanem lent a klubban, ahogy a múltkor is. Sokan voltak. Két felállás volt, először Víg-Dénes-Magyar-Meyer, de így elég keveset játszottak, szünet után pedig a szokásos big band, a szokásos programmal. Egyetlen új (mármint az eddigi koncerteken nem játszott) szám volt: a Pirosbetűs napok, ezt még a kvartett formáció prezentálta, és nagyon jó volt élőben, a Mihálytól hallani. Ettől eltekintve semmi különös, viszonylag rövid koncert, levertnek és fáradtnak tűnő Mihállyal. Ja, a szünetben Dixi is fellépett egy rettenetes szám erejéig, amit papírról olvasott, de nem lehetett érteni, mert fejhangon visította végig. Belépő 600 Ft, tavasszal ugyanitt 450...

V. L.


1999.08.05.   Sziget

A koncert a szokásos, kissé unalmas koreográfia szerint zajlott le: az első néhány számot négyfős felállásban játszották (Neurotic feldolgozások), majd megjöttek Zámbó és emberei, innentől örömzene. Nem tudom, ki hogy van vele, de személy szerint én nem találok túl sok értéket az Ott torony volt tingli-tangli verziójában...


1999.08.22.   Álom Állomás Fesztivál

...a Balaton este nyolcra volt kiírva, de (szokás szerint) csak fél tízkor kezdtek. Előttük Vadsanzon volt. A Balaton felállása Víg-Dönci-Meyer-Magyar volt, néhány számban kiegészülve a Vadsanzon szájharmonikásával, akit bemutattak, de elfelejtettem a nevét. Drogbagatellek, Kaszinó tviszt, A sebesség, Brék, Harang, Télleg félek, Nem segít, Bizonytalan randevú, Áldott ki jő az úrnak nevében, Újra ölt a Sátán, Ott torony volt, Kalandor tendenciák, Ez a ház is ledőlhet, Kínai kormány, a legvégén pedig a Helló béby - ezek jutnak eszembe. Nem tartott sokáig, fél 11 után vége volt... A Mihály megint hisztizett picit a kontroll miatt, megmutatta a közönségnek, hogy van neki menedzserkalkulátora, és a zakója zsebéből végig kilógott egy újság.

V. L.


1999.09.03.  VOX Café
 
  Voltam a Vox-beli koncerten. Jellemzője: 3-an léptek fel, basszgitár nélkül kb. 30 éves erősítéssel, a dobos annyira részeg (?) volt, hogy általában percekig nem dobolt, V.M. ezt többször is kifogásolta, s felajánlotta, hogy bárki beszállhat az ütős helyére... azzal fenyegette meg a kisszámú közönséget, hogy verseket olvas fel... ettől eltekintve bensőséges volt a hangulat.

SSZZ


1999.10.08.  Benczúr

... a szokásos négyes felállás mellett a második részben maga Menyhárt Jenő is beszállt gitározni. Továbbá megismételték valamelyik Almássy téri produkciót, feljött Kenderesi Gabi, és Mihályjal ketten hegedűlve és énekelve előadták a Kígyót. A koncert másik érdekes mozzanata a Nap az apa volt (a teljes verzió), ezt először hallottam élőben. Ráadásként a közönség követelésére Jenő is énekelt, az Elmúlik-ot és a Mindig mindent meg kell bánnod-at. Nem volt telt ház, de nem is nagyon volt kiplakátolva sehol.

V. L.


1999.11.12. Dalmát pince


"....Csontos István fotókiállításának megnyitója. A képekről Víg Mihály mond megnyitó gyanánt méltetó szavakat, és ha ott van, nehogy már ne zenéljen egyet."

MaNcs


1999.11.17. Tütü


...voltam szerdán a Tütüben. Ez egy többszintes kávézó, és elég sznob helynek tűnik. Már voltam ott többször is, de még régebben, amikor Café Opera néven futott, és akkor sosem voltak ennyien. Van egy földszint, egy galéria és egy pince, az utóbbiban szoktak lenni a koncertek. Voltaképpen a pince egyik oldalát egy bárrész foglalja el, a mások oldalán néhány asztal van, amit most az egyik sarokból kissé félrehúztak, hogy a Mihályék elférjenek. Ketten voltak a Döncivel, a vége felé a Magyar Péter is beszállt csörgődobbal. Nagyjából azok a számok (sok Neurotic, Trabant, Balaton) voltak műsoron, amik szoktak, csak itt sokkal visszafogottabb volt az előadás. Megint játszották a Ragaszthatalan szívet és a Nap az apát, amit ritkán hallani. De két másik szám volt emlékezetes: az Ünnepnapok, ami nagyon szép volt, és a Fizetek főúr (volt egy feketém és egy életem, amit elrontottam én...), ami ha jól tudom, Seres Rezső szerzemény. Elég bensőséges volt, mert max. 40-en lehettünk.

V.L.


2000.01.01. Tütü

A Tütü Tangó alatt, az egykori Operaház Söröző helységeiben nagyméretű zenés szórakozóhely nyílik. Az "új évezred" első koncertje már ott lesz, a Sziámi, a Balaton és az Ági és Fiúk lesznek a fellépők. Az időpont 2000. január 1.

Bahia


2000.03.04. Benczúr Klub Viszont 4-én (azthiszem akkor volt) voltam Balatonon a Benczúrban és elég jól sikeredett, nem voltak ott a vokalista Budai Sisters-ék és Misi énekelt, Dönci kiséretében... elég jó hangulatot sikerült csinálniuk és előkerültek a Neurotic + Kiadó számok is. Mondjuk Dönci a soxori bíztatás és Mis unszolására sem akarta elénekelni a "Reszket a hold a tó vízén..." c. nagysikerű örökzőldet :)) Egyszóval régóta ez volt a legjobb Balaton koncert. üdv,

12q/


2000.08.08. Sziget

A Balaton cirka fél órás késéssel kezdődő bulija alatt táncra perdülő közönség jó hangulatát fokozta csak a pár szám eltelte után a két efzámbós vokalista ikertestvérlány (Niki és Kati) színpadra röppenése. Bár más hangulata van így a daloknak (szerintem nem kéne bele szinti, de ez csak az én objektív szemszögöm) azért a "Bizonytalan randevú" ütősebben szól így. A kicsit ellenszenves szövegű, de annál poénosabban hangzó "Fűkirály" és a "Táskaheroin" (a Hungáriás "Csókkirály" és a Csinibabás "Táskarádió" dalok kissé morbid feldolgozása) szigorúan nem komolyan vétele ösztökélt némi ringatózásra. A lányok színpadról való levonulása már szinte fel sem tűnt senkinek, olyannyira lelkesen rázták magukat és énekeltek az asztalokon is némelyek. Víg Misi állandóan a fesztiválrend betartását emlegette (fél egyre volt kiírva a koncert vége).

http://underground.pcdome.hu

 

Balaton - Sziget
Ez a két szó együtt jár. Nincs mese ha az ember szigetre megy, kell az egy óra pihenés.
Ehelyett, most kaptam egy adag Hello Baby-t, Neurotikot, kicsit pörgösebb számokat és egy átázott polót a koncert végére. Egy rohanó sziget rohanó vége!
De nem szabadna utolsó napon rendezni ilyen koncertet, mert a zenészeken láccik, hogy már otthon lennének, és a dalokon is, hogy nem most akarják szivből átfogni a légkört.
Öcsi berohan-kirohan, a Budai lányok annyit tesznek hozzá amennyit szoktak, de azért amikor Víg Mihály belepengett, és elkezd énekelni, akkor az ember mindig rájön, hogy Balaton nélkül nem teljes a világ.
És akkor jön a másik oldala, hogy Uhrin eljutott a Balatonra is !!!!!
(vagyis Víg róla beszél a szinpadon, az együttesből látni arcokat az "uhrinkoncerten")
-Hol fulad bele az élet a valóságba ?????-

p.a.

képek (3/21-34)


2000.10.20. Trafó

  szóval.... Kampec fesztivál volt, a Balaton nem lépett fel, ellenben Víg Mihály vendegszerepelt 2-3 szám erejéig. volt egyszer egy Hol Költők Társasága, elviccelve, elbakizva hát nem volt egy élmény. Aztán a Kígyó következett, Mihály Kenderesi Gabival hegedülve-énekelve játszotta a számot. Legvégül egy cigánydal került sorra, ennek én nagyon örültem, mert még sosem hallottam élőben semmit a Cigánydalokról.... Ennyi volt Balaton vonatkozásilag a buli.


2001.05.02. Zöld Pardon

Kis balaton volt (hálistennek) és szép idő.
Az elég unalmasnak ígérkező koncert az első szűk óra után indult be igazán, amikor a Pajor Tamás dalok kerültek sorra, a közönség beindult és a zenészek is visszanyerték kedvüket. Így a majdnem egy óra alatt lezavart program csaknem két és fél órásra nyúlt.
A koncertet valószínűleg Dönci élvezte a legjobban, sűrűn ragadtatta el magát és állt a mikrofon mögé, a vége felé a színpadról leugorva a küzdőtéren játszott egy számot.
Volt még "hello baby" is, a közönség hálás volt, mindenki elégedetten távozhatott. És ha nem akart, akkor maradhatott még táncolni, vagy fűben ülni és olvasgatni az SMS falon megjelenő bölcsességeket.

ui: többször volt az az érzésem, hogy a dalok szövegét jobban tudtam, mint a Miska. :)


2001.08.11. 2. Álom Állomás Fesztivál, Gyermekvasút végállomás, Hűvösvölgy

"... Ottmaradóktól tudom, hogy a Balaton koncert alatt rövidzárlat következtében az erősítőberendezés felmondta a szolgálaltot és az ezután következő Vidámpark koncert elmaradt...."

- G Boy -
2001 augusztus
http://underground.pcdome.hu


2001.10.19.Zrínyi Nyomda üzemcsarnok

"én voltam a beszélős bulin. mit is mondjak, én nagyon szeretem a balatont, de az amit a vig művel mostanában az undorító. kiálltak a színpadra, ledarálták a számokat a vig 1x se nézett a köíönségre és nem is mondott semmit. és láthatóan unta a dolgot.viszont a sziámi jó volt, volt egy kontrollos blokk is, amikor az ági is énekelt és eljátszottak jópár régi kontroll számot. ja és annyi rég nem látott ismerős volt megint... "

mángorló 2001-10-21 03:42:19


2002.01.18. VilágVeleje Fesztivál Almássy tér

"A Balatonra nagyon kiváncsi voltam, főleg miattuk jöttem. Szerettem volna végre egy normális, hosszú koncertet hallani, de sajnos ez megint nem jött össze. Bár lehet, hogy ez nem az ő hibájuk. Nagyon jó az Európa Kiadó, meg a Neurotic, de szeretnék már végre több saját számot hallani, mert azok is ugyanilyen jók. Egyébként tetszett volna az egész, jól indítottak, csak olyan érzésem van, mintha mostanában mindig valahol a közepén hagynák abba. Persze örülök, hogy végig a Víg Mihály énekelt (mert nem mindig volt így), meg hogy megint hallottam a Rocktérítőt és egyáltalán annak, hogy még vannak itt néhányan a 80-as évekből, de boldogabb lennék, ha több lenne a Balaton. Lehet, hogy csak telhetetlen vagyok, vagy rosszul érzékeltem az időt, és nem is volt rövid, de nekem úgy tűnt."

Móni - 2002 január

http://underground.pcdome.hu


2002.07.17. Orczy kert

Fellépett Véri Péter, énekelt több számot (pl: Párduc...)

.tamás - 2002 július 18.


2002.08.03. Sziget

"Balaton Unplugged Tizenegykor a Bahiánál voltunk, hogy belenézzünk a Balatonba, de Víg Misiék híresen csúszós zenekar, ráadásul most egy vonósnégyest is magukkal hoztak, ami tovább nyújtotta a beállást. A dolog aztán úgy nézett ki, hogy Víg szokása szerint felolvasta Sziget-gyalázó pamfletjét (ezt minden évben megteszi), aztán kezdtek.

Sajnos a színpadtechnika rövid tíz perc alatt a műhibák ablak-zsiráfjával szórakoztatta a közönséget, volt, amikor csak a színpad mellett álldogáló Pepsi-hütő világított csak. A vonósokat Dönci (Dénes József) készítette fel, hangszerelte, kottára vetette a Balaton számokat, és így egy alapvetően unplugged jellegű koncertet adtak, miközben Víg Misit úgy világították be, ahogy az igazi sztárokat szokták (felülről és sárgán), és ez a Kurt Cobaines stílus egészen jól állt neki."

- tbg@mail.index.hu - 2003. augusztus 3., vasárnap 16:35


2002.08.21. Orczy kert

"Voltam az Orczy kertben. Jó hely. Hangulatos. A koncert rövid volt, a Misi unott. A Magyart csesztette, hogy nem tud beszámolni a számok elején. Úgy látszik az intim hangulat sem segít... Pedig ennél nincs jobb hely a Balatonnak: kb. 200 ember (nem több), holdfény, tó, a reflektorfényben hangulatos árnyas fák, jó sör az "egységben". Azért a Neurotic blokk jó volt (mintha ezeket szeretné mostanában játszani), és az "Ott toronyból.." is elment. Irhatna azért valami újat megint, mert szerintem ez a baj"

- popjeno - 2002 augusztus 23. 01:03:26


2002.09.12. ArtpoolGaléria

Akinek nem mond semmit a Dixi név, az ne is olvassa tovább a cikket!
Nem fogom bemutatni, és a szálakat bontogatni, csakúgy leírom a búcsúestjét, a maga hangulatában.
Merthogy nemrég hunyt el a város Dixije (ahogy magát nevezte saját naplójában), és a Róla összegyűjtött adatokat az Artpool Galériában mutatták be most a nagy nyilvánosság előtt. A gyűjtés nem ért véget, továbbra is áll a galéria felhívása, hogy kéretik minden anyagot beadni a közösbe!
Csütörtök délután hat óra, a közepes méretű galériában mindenütt ismerős arcok nézelődnek, álldogálnak: feszengenek. Senki sem beszél hangosan, némely kép mellől hallatszanak csak az "itt még milyen jól néz ki", vagy az "ezen a bulin mi is voltunk" már-már saját gondolatként ható mondatok. Aki az elmúlt húsz évben járt az úgynevezett ándergránd bulikban, mind ismerősének érzi Dixit. Mindenkinek van vele saját története, és mindenki tudja róla a legendaértékűeket.
A nyomasztó hangulat olyan erős, hogy az első pillanatokban a megfutamodást fontolgatjuk. Végül a videóprojektor mellett ülő férfi (akinek nem tudom a nevét, de ő készíti a www.dixi.hu honlapot, melynek jelenlegi félkész állapotát láthattuk aznap este) oldja a feszültséget, és közvetlen stílusban adja közre videó-, kép-, hanganyagait Dixiről. Van köztük sokatmondó, érthetetlen, jelentéktelen, de a mai tudás birtokában, hogy már soha nem hallhatjuk újra élőben, mindegyik jelentős, és szomorú. Szomorú lenne, ha az eszement szófordulatok nem csalnának mosolyt mindenki arcára, aki figyel. Aki nem épp a saját megemlékezését tarja magában, mit sem látva a vetítésből.
Később elfogy a bor, a szendvics és kötetlenebb lesz a program. Mindenki a zenekart várja, hogy mikor áll össze, és mit fog játszani. Pár perccel a kezdés előtt még a színpadnak titulált területen szerelő basszusgitáros Horváth Gábor sem tudja, mi lesz.
Végül elkezdődik a koncert, amolyan házibulijellegű Balaton (Dönci nélkül), és Mihály vidám. Az első percekig úgy tűnik. Aztán könnyeivel küszködve, később már szabad folyást engedve nekik önti ránk, hogy mind bűnösök vagyunk, hogy csak most jut eszünkbe szeretni Dixit. Egy embert látunk, aki szerette halála előtt is. Aki valóban megértette talán. Egy olyan ember, akit a színpadról távozástól csak az ránt vissza, hogy lábára tekeredik a mikrofonkábel, és emiatt tart még hosszabb, még szívszorítóbb beszédet. Nyilván ő az, aki igazán érintett ebben az ügyben. Senki sem fog többé a saját nyelvén saját gondolatokat közvetíteni úgy, ahogy azt csak Ő tudta. Mondja. És egy korszak ezzel végleg lezárultnak tekinthető, érzem akkor én is így. Aztán összeszedi magát, újra látjuk mosolyogni is, és még néhány szám után felhívja a közönséget, hogy aki valamit hozzá tud tenni a megemlékezéshez, az álljon közéjük. Sokáig nincsenek vállalkozók, aztán akitől szinte el is vártuk, Normál Béla mond tőle megszokott szavakat.
Később még néhányan továbbadják egymásnak a mikrofont, de hamarosan távozunk a helyszínről, nem várva meg a befejezést.Ez esetben nem jó, hogy vége a nyolcvanas éveknek, és még rosszabb, hogy nem jön újra el.

- Kócosfóka - 2002 szeptember 25 (http://underground.pcdome.hu/cikk.php?_bno=1&id=1168)


2002.12.18. Colombus klub

"Semmi extra, a Mihály hozta szokásos beállt formáját, beszólogatott jobbra-balra, és a Béla (Normál Béla - szerk.) ezt nem türte amikor ő lett a céltábla. A végén, mint az oviban, a mikrofonban válaszolgattak egymásnak, mig mindenki meg nem unta (elsősorban a technikus), és végetért a parti. 3 perccel a vége után egymást csókolgatták a büfében..."

- Kócosfóka - 2002 december 19. 14:23:59


2003.08.02. Sziget, Bahia színpad

"... Tizenegykor a Bahiánál voltunk, hogy belenézzünk a Balatonba, de Víg Misiék híresen csúszós zenekar, ráadásul most egy vonósnégyest is magukkal hoztak, ami tovább nyújtotta a beállást. A dolog aztán úgy nézett ki, hogy Víg szokása szerint felolvasta Sziget-gyalázó pamfletjét (ezt minden évben megteszi), aztán kezdtek.

Sajnos a színpadtechnika rövid tíz perc alatt a műhibák ablak-zsiráfjával szórakoztatta a közönséget, volt, amikor csak a színpad mellett álldogáló Pepsi-hütő világított csak. A vonósokat Dönci (Dénes József) készítette fel, hangszerelte, kottára vetette a Balaton számokat, és így egy alapvetően unplugged jellegű koncertet adtak, miközben Víg Misit úgy világították be, ahogy az igazi sztárokat szokták (felülről és sárgán), és ez a Kurt Cobaines stílus egészen jól állt neki..."

- tbg@mail.index.hu - 2003. augusztus 3., vasárnap 16:35
(http://index.hu/kultur/sziget2003/tudositas/0803zion)


2003.12.10. Almássy

"...A Balcsi egy fél órával később úgy 20 ember előtt játszott. A zenekar és a hátul, asztaloknál ülők között volt egy kb. 50 méteres árok. A fiúk egyébként kitettek magukért csak egyszer valaki felkapcsolta a lámpát. Még ez sem zavarta meg őket, noha egyértelmű volt a személyzet célzása: tessék ezt befejezni, nincs így semmi értelme. Egy néni a termen kívül még a porszívóját is bekapcsolta és a műsor alatt elkezdett takarítani (ez milyen?). A Víghék új védték ki ezt a támadást, hogy a számok között nem hagytak szünetet, hanem legalább hármat összefűztek. A harmadik nóta végefelé, amikor egy elhalkulósabb rész következett, (a Misi épp xilofonozott) beadtak a CD-ről valami zenét a zenekart pedig egyszerűen lehúzták. Azok ott fenn egy kicsit még tanácstalankodtak, aztán a Víg lehajolt egy mikrofonhoz és azt mondta:
VÉGE."

- zsombi - 2003 december 11. 12:11:09


2004.07.30. Gödör Klub

http://www.youtube.com/playlist?list=PL0B197C217164B825

A felvételt koncertbuzi készítette.


2007.02.28. Hard Rák Café, Pécs

http://www.youtube.com/view_play_list?p=0F4704F9AF04EDB6

A felvételt koncertbuzi készítette.


2007.07.28. Gödör Klub

http://www.youtube.com/watch?v=VKmisgNfM9Q

A felvételeket mangorlo készítette.


2007.09.14. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=AEC067E798CCE2E0

A felvételeket mangorlo készítette.


2007.11.07-11. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=93FF394FD41F38AA

A felvételeket mangorlo készítette.


2008.08.15. Sziget

http://www.youtube.com/view_play_list?p=490CC37D3FB41358

A felvételt spanglii készítette.


2008.08.22. Dönci emlékkoncert, Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=8051F7E38134CEE5

A felvételeket a Világveleje készítette.


2008.11.03. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=0396A7B12F8FD362

A felvételeket Dorka István készítette.


2009.04.20. Pécsi Est Café

http://www.youtube.com/view_play_list?p=210AD0B6728651F2

A felvételeket koncertbuzi készítette.


2009.06.02. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=83402DF8A7E63CD4

A felvételeket gaborpor készítette.


2009.07.23. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=258E217F89E11B55

A felvételeket gaborpor készítette.


2009.08.08. Kertem

http://www.youtube.com/view_play_list?p=4334D0CA5DA62E92

A felvételeket daytona66 készítette.


2009.08.18. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=F77EC2B904C1785B

A felvételeket Vető Gábor készítette.


2009.09.05. Cseh Tamás emlékest, Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=528D25CF6A706537

A felvételeket a Világveleje készítette.


2009.09.29. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=E9B68E91FCEE320C

A felvételeket daytona66 készítette.


2009.10.27. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=2869F79689D5AAA0

A felvételeket daytona66 készítette.


2010.01.20. XI. VilágVeleje Fesztivál, Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=15389ADBC3235193

A felvételeket a Világveleje készítette.


2010.02.25. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=44CD85E85CA63C6E

A felvételeket daytona66 készítette.


2010.03.25. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=E32685CEE0889511

A felvételeket daytona66 készítette.


2010.04.20. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=A11D53DFD67D5940

A felvételeket daytona66 készítette.


2010.06.08.Tilos Maraton, Dürer-kert

http://www.youtube.com/watch?v=Bqkd95o7qdg

A felvételeket Dorka István készítette.


2010.06.17. Magyar Dal Napja, Gödör Klub

http://www.youtube.com/watch?v=desBVRl91OY

A felvételeket Dorka István készítette.


2010.06.21. VI. Víg Végnapjaink fesztivál, Gödör Klub

http://www.youtube.com/watch?v=LSc49WEWldQ

A felvételeket Dorka István készítette.


2010.08.08. III. Ördögkatlan fesztivál, Nagyharsány

http://www.youtube.com/view_play_list?p=A9238E8AAB2744F5

A felvételt koncertbuzi készítette.


2010.08.21. Gödör Klub

http://www.youtube.com/playlist?list=PL3DD7E8B89567C3E2

A felvételeket daytona66 készítette.


2010.10.26. Gödör Klub

http://www.youtube.com/view_play_list?p=397E9797EDCF98FB

A felvételeket daytona66 készítette.


2012.01.29. Gödör Klub

http://www.youtube.com/watch?v=X4L67-WReiQ

A felvételeket DerzsiElekesAndor készítette.


2012.04.11. Hunnia Art Bisztro

http://www.youtube.com/view_play_list?p=PLD77E1E0C418BA130

A felvételeket HunniaArtBisztro készítette.


2012.04.30. Eleven majális, Eleven Kert (Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház udvar)

http://www.youtube.com/playlist?list=PL75DCCF887EC4AAB1

A felvételeket daytona66 készítette.


2013.07.11. Gödör Klub

http://www.youtube.com/playlist?list=PLsZsSnV-2kbIS0_-A_Mr0hcebpIycVhAn

A felvételeket az Ezer Kolibri készítette.


2014.04.25. Művészetek Palotája

"Nekem Víg M az isten, és őt szeretem hallgatni, nem a feldolgozásokat. A koncert emiatt vegyes élmény volt, mivel konzervatív vagyok. Ámde az Ágoston Orchestra nagyon profi zeneileg, és Mihály is azt mondta, hogy örül neki, hogy ezek a számok végre "rendesen" elhangozhatnak. Szóvalí zlések és pofonok, azért aki nem volt ott, annak szerintem 3000 ft-t érdemes rászánni. Arról nem is beszélve, hogy ezzel az együttest támogatod anyagilag."

Anikó Petákné Balogh - 2014. április 27., vasárnap 09:49
(https://www.facebook.com/groups/237792916346224/487133758078804/)