Hajnóczy Csaba (Bahia Kiadó) levele Lukin Gábornak


"Kedves Gábor!

Szeretnénk a Bahia Kiadó részéről pontot tenni ennek a kis történetnek a végére. Immár tisztában vagyunk vele, hogy akciónkkal kellemetlenséget okoztunk Neked, és - bár jóhiszeműen - de vétettünk szerzői és személyiségi jogaid ellen. Magyarázkodásunk mellett azért ne menj el: abban a hiszemben választottunk Víg Mihály számokat a Trabant repertoárjából, hogy így nem ez lesz az eredmény. Utóbb vált világossá az ellenkezője. Bocsásd ezt meg a kiadónak.

Annyi haszna általános értelemben mindenképp van az ügynek, hogy tisztábban látunk a számunkra erősen fontos Internettel kapcsolatos szerzői jogi kérdésekben - ezért közvetett értelemben köszönettel tartozunk Neked.

Tudjuk, bár a részletekkel nem vagyunk tisztában, hogy zeneszerzői utad nem ért véget a Trabanttal, Amerikában is írtál és írsz. A www.bahia.hu MP3 oldala ugyan egyfelől fiataloknak és kezdőknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, másfelől viszont ambíciónk, hogy professzionális alkotók részére is nyitva álljunk, ha mutatni szeretnének valamit - nem feltétlenül teljes műveket, sőt - a nyilvánosságnak. Bizonyára sokan vannak itthon, akiket érdekelnének
részletek a Trabant együttes fő zeneszerzőjének későbbi munkásságából. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyenfajta, általad kontrollált megmutatkozás - hiszen honlapunkra maguk az alkotók telepíthetik fel munkáikat - nem ellentétes sem a kor, sem az Internet szellemével. Ha nem csömörlöttél meg velünk végleg, fontold meg ezt a lehetőséget.

Ami a Trabantot illeti, sok sikert kívánunk a Vető János által beharangozott saját site-otokhoz. Kérjük, informáljatok minket, ha kész lesz, hogy tájékoztathassuk a közönségünket.

Baráti üdvözlettel

a Bahia Kiadó nevében

Hajnóczy Csaba"