Méhes Marietta ex-Trabant másodszorHello everybody,

1. Rossz minosegu regi felveteleket nem erdemes terjeszteni;
2. Egy zene-kiadonak nincs joga a szerzok ellenere kiadni-terjeszteni a szamokat.
Ez a ket pont szerintem nem vitas.

Azon aztan lehet--jo magyarosan--veg nelkul vitatkozni, hogy igenis kozre kell tenni, stb, stb.

Szemely szerint nagyon boldog lennek, ha lenne egy-ket CD ami tiszta, jo minosegu, a zene/keveres autentikus, es barki konnyen megveheti. Mivel egy ilyen CD eloallitasa az egy commercialis produkcio, penzt, szakertelmet es munkat igenyel (ezert van az, hogy a kozonsegnek fizetni kell erte).

Nemtudom, hogy a Najmanyi baromsagat olvastatok-e, hogy a Lukin mint egy gyemantcsiszolo blah, blah, blah. OK, a Gabor egy jelenleg, a jelenben elo es alkoto ember, aki nem azzal tolti minden idejet, hogy a 20-evvel ezelotti dolgokon tokoljon. Es mivel az eredeti (8-track) felvetelek az o tulajdonaban vannak, (for my suggestion) az egeszet digitalizalta, azaz egy csomo munka aran megmentette a biztos pusztulastol. (Szoval ha valakinek, akkor a Gabesznek joga van eldonteni, hogy hogyan s mikent legyen a Trabant terjesztve.)
Az persze egy mas kerdes, hogy ujra meg is keverte, sajat maga, ami a hangzast, hm, megvaltoztatta.
A Trabantban az volt a jo, hogy egy csomo kulonbozo ember kepes volt spontan egyuttmukodni, mindenki beleadta a magaet, es igy valami nagyszeru uj minoseg jott letre.

Ugyhogy, ha valaha is ki akarjuk adni a Trabant szamokat, akkor minimum negy-otunknek ossze kene jonni, es el kene tolteni egy par hetet a keveresen es rekonstrukcion. Mivel az atlag tavolsag 5000 merfold, 15 gyerek, havi lakber, villanyszamla (elet, munka, csalad) a Trabant volt tagjai kozott, ebben a pillanatban a project elegge irrealisnak tunik.

Persze jo lenne, az lenne a legjobb, ha az egesz soha el sem mult volna, es meg mindig huszonket evesek lennenk, dream on...

love
mm